Кино Tenno no Ryoriban

Количество серий \ томов
12 TV
Жанр
історичний, драма
Год(ы) выхода
2015
Режиссёр
Yuichiro Hirakawa, Shingo Okamoto
Первоисточник
однойменний роман Hisahide Sugimori, заснований на реальних подіях
Предупреждения
жорстокість, насильство, буллінг, а також війна (сирени повітряної тривоги, вибухи, ну всі в курсі) та наслідки землетрусу
Альтернативное название
The Emperor's Cook
Сюжет: другий син в сім'ї Акіяма - такий нездара, що його почали називати "Нокузо". Він вже тричі тікав з дому в спробах знайти своє покликання й зганьблений повертався через три місяці. Четверту спробу батько йому вирішив не дарувати й оженити шістнадцятирічного хлопця хоч кудись, аби взяли. Й наче Токузо непогано порається в магазині дружини, але ще не минуло й три місяці, як він знайшов собі чергову забавку й таємно вчиться готувати.

останнім часом я витрачаю більше часу на пошук трейлерів, ніж на написання рецензій, тож спробую заощаджувати власний час

Вердикт: непогана, але саме за сюжетом дуже типово-передбачувана дорама. Переважно мене дратував ГГ, з яким всі носилися, наче з писаною торбою, всю першу половину серіалу. За історичність не відповідатиму, але як для серіалу про кулінарію їсти мені в процесі не хтілося ніц, це вже фейл, але ж нагадую, що це дорама, себто все відбувається за давно встановленим шаблоном й зосереджено на тому, щоб глядачі співчували героям, а не щось там розповісти чи показати. Тож користуючись нагодою згадаю тут книгу з інтригуючою назвою, а далі ні за що не відповідаю: Кухня терору, або як збудувати імперію ножем, ополоником і виделкою. От я такого штибу чогось очікував, але ж ніт.
Зрештою, просто аби відпочити\щось дивитись фоном серіал підійде й загалом досить популярний, тож звернути увагу радив би.

Назад
Сверху