Аниме Oi! Ryouma

Количество серий \ томов
39 TV
Жанр
пригодницький, драма, історичний
Год(ы) выхода
1992-1993
Студия
Animation 21
Первоисточник
однойменна манґа Koyama Yuu
Предупреждения
жорстокість, насильство, кров, трупи, тортури, легка еротика (натяки на зґвалтування), стрілянина, вибухи, суїцид, жорстоке поводження з дітьми (і це я дуже тактовно, бо частина попереджень якраз стосується дітей)
Альтернативное название
Rainbow Samurai
Сюжет: історія життя Сакамото Рьома від самого народження, коли його старша сестра Отоме побачила комету, що була їй схожа на коня і дракона (власне "рю" і "ума" = Рьома). Дитинство, коли маленький хлопчик, який захоплювався світом і не бажав нікому шкодити, відмовлявся фехтувати і ставати самураєм. І доросле життя.

Вердикт: найкраще аніме про бакумацу, яке я бачив. З мінімумом кривавих подробиць показано період, коли дитину (і будь-кого іншого) могли вбити, понівечити чи катувати через якусь дрібницю, або й взагалі без жодних підстав. Болюче, але дуже цікаво і досить послідовно показано, що саме відбувалося і з яких причин.
Хтось обіцяв завантажити субтитри на МАЛ, але я просто дивився як завжди і зеленого поняття не маю, чи вони взагалі існують, ті саби.

эх... классное аниме вот только есть в сети сабы на 12 серий из 39-ти, дальше понимай как хочешь

Назад
Сверху