Музична ШІ симфонічна метал-опера "Коли падуть Вуалі" і як я її робив за допомогою ШІ

• Автор темы Автор темы Dzuboshi
  • Дата начала Дата начала
  • Рекомендуемый

Dzuboshi

Пингвин тёмной ночи
Crystal Power
Реакции
458
Точно не думав що цей форум живий і мій акаунт на ньому (добре що пам'ятав пароль, бо пошта на котру він був зареєстрований, всьо)
(знайшов місце де мене не "відмінять" за використання ШІ генераторів)).
Так сталось що у мене в житті зовсім темна полоса (як напевно в більшості українців). Настільки що сил навіть на перегляд аніме (чи чергової серії історії про братів Вінчестерів) немає, я вже мовчу про те що у мене декілька новел треба писати і роботу робити (її доводиться таки робити)...
Єдиною розрадою в якомусь сенсі, стало створення і прослуховування музики завдяки ШІ, наче це якась гра. І надає трохи натхнення, до того ж ШІ допомагає впорядковувати думки для новели, робити брейншторм...
Почав я це робити з цікавості, як експеримент, порівнюючи наявні ШІ-помічники - ChatGPT, Grok, Gemini, Le Chat, та Deepseek (Copilot і ШІ від фейсбука я чомусь оминув). Спочатку просто дав їм завдання створити пісню на заявлену тематику по сюжету (для метал опери) і порівняти якість текстів. Далі я подумав, а що якщо є музичні генератори. І вони таки є, я використовую TopMediAi. А далі... далі я захопився.
Тому сьогодні я вам презентую симфонічну музичну оперу (англомовну, з українською в генераторі пісень все складно, з латинськими, японськими, корейськими і українськими вставками). Але японською є декілька пісень, бо так чомусь під час написання вийшло що у мене в процесі змінилась головна героїня, і нею стала міко з Японії).

Так от музична опера основана не неопублікованому і недописаному мною романі (але є опублікований пролог - https://arkush.net/book/669) про лицаря містичного ордену Йови, про битву його з демонами і прагнення врятувати подругу котра попала в Чистилище. І як все це призведе до подій описаних у Откровеннях.

Последнее редактирование:
Я обіцяв що поділюсь нюансами роботи. Щоб не сильно спойлерити, ШІ Нотатник від Гугл (він має вбудований Gemini) прям дуже класна штука для брейншторму і упорядкування ідей. А ще ШІ знає нюанси з різних ідей (наприклад я гірше знаю синтоїзм ніж Ліліт). Єдине що з ШІ бісить, це його "вилизування" користувача (чи то я звикший до суворої критики одного форуму)
А ще там є можливість запросити огляд, у вигляді діалогу двух ведучих (голоси в українській версії дуже схожі, мені здається, на голоси ведучих РадіоНВ)

Вложения

• Знімок екрана 2025-07-19 183948.png
    Знімок екрана 2025-07-19 183948.png
    574.8 KB · Просмотры: 2
нічого не каже про шінто
Зізнаюся, ще не слухав (голова бо-бо, тре перечекати, доки знову почну сприймати нові звуки), але на тему релігій\божеств\космічної хтоні загалом можу поділитися цікавим інсайтом, раптом згодиться (Лавкрафт за нього шарив, до речі). Все залежить від того, з якого боку ти підходиш до опису цих сутностей, бо будь-яка людина намагатиметься пояснити чи раціоналізувати, знайти хоч якусь подобу логіки, але сама суть істот такого штибу не може піддаватись людські логіці чи бути достеменно пояснена. Це не хаос, це просто штуки за межами звичного сприйняття, тому ввертати за потреби будь-які аналоги типового "несповідимі шляхи цієї штуки" не баг, а фіча. Себто якщо будувати умовних божеств навколо світу\логіки світу, вони ламаються.

ПС телефон крім модераторів та адмінів ніхто не бачить. А стосовно пошти можеш в Лопаря спитатись, до речі.

Та, я все відновив. Пошту перевів на існуючу. Так що все норм
Так, згоден щодо, раціоналізації. Власне ШІ мені там написав про це. Що такі хтоні хтонять бо... хтонять)

Людина раціонолізує з точки зору свого виживання, наше добро\зло це зазвичай пов'язано з цим. Далі раціоналізація вже йде порівняно гуманізації (власне чому людство богам приписувало людські якості).
Тут прикол з цим твором, що коли я починав цей експеримент я не думав що я заграюсь (тому і пропустив деякі нелогічності в сюжеті, котрі потім довелось виправляти - пояснювати).

Последнее редактирование:
Кек, оце правильно, най буде актуальна інфа.
ШІ якраз теж раціоналізує, насправді, робота в них така.

Ну бо в глобальному сенсі змиритися з тим, що умовна всемогутня сутність зжере твій мозок, бо просто може, це безвихідь, але я б не сказав, що на раціоналізацію одразу падає добро\зло, бо яка в біса різниця, хто жертиме твій мозок? А скоріш хто ліпше всіх раціоналізував, той і жрець (не жерець мозку, а жрець), там вже жодна сутність не омине тяжкої долі зі спроб її\його\їх інтерпретувати. Звідти й людські якості й інше все. Але це знову ж таки якщо з точки зору людей дивитись. Я радше мав на увазі точку зору хтоні.
Але ж круто, що затягло й не відпускає!

Так як у нас завершення місяця, то я завершив цей етап, використання Геміні і перейшов тестувати Грок. Поки що Грок в аутсайдерах, бо я в перший день натрапив на типовий горрорний баг де робот починає повторюватись. У нього обмеження по джерелам *тільки 10 можна додати (у Геміні цього обмеження нема, ну або більше і я його не знайшов). З плюсів, його можна тонко налаштовувати під себе і свій стиль і він більш експресивний. (тестування проходить на платних моделях). А і ну ще, він дорожчий за ЧатГПТ і Геміні.

Назад
Сверху