Лакорни

• Автор темы Автор темы Lilit
  • Дата начала Дата начала
Як там було... о! Владою, що надали мені Лопар та Такеда, постановлюю:
Виходячи з того, що я єдиний тут сиджу й мені ніц не муляє, най буде. Наразі докладно писати про них не збираюся, але позаяк тайці (переважно Таїланд, але іноді ще Тайвань тішить) знімають справді круті серіали, зроблю собі красиво, бо потім забуваю рекомендувати вибране. Також зауважую, що писатиму офіційну назву англійською, для полегшення сприйняття, якщо не зазначено інше, медіа з Таїланду.
Також дяка GMM TV, які викладають свої лакорни просто на ютуб з ансабом, вони - мої герої, давайте вашу рекламу напоїв та тайської мівіни, заслужили.

Назва:
Жанр:
Кількість серій:
Дати виходу
:

Назва: Girl from Nowhere
Жанр: трилер, містика, жахи, драма (попередження: суїцид, секс з неповнолітніми, наркотики, зґвалтування, цькування й купа всякого, на що треба виставляти рейтинг)
Кількість серій: 21 (2 сезони)
Дати виходу: 2018-2021

Нанно 🖤 Тайська Томіє, якби Іто позичив трошки знання про підлітків в Фуруя Усамару.

Назва: The Believers
Жанр: драма, кримінал (попередження: насильство й бізнес на релігії, р - реалізм)
Кількість серій: 9 (анонсоване продовження, але Нетфлікс віри нема)
Дати виходу: 2024

Назва: A Gift For Whom You Hate
Жанр: трилер, містика, жахи, драма, детектив (попередження: суїцид, наркотики й купа всякого, на що треба виставляти рейтинг)
Кількість серій: 10
Дати виходу: 2019

За посиланням - трейлер й повний серіал з ансабом, просіть продовження зі мною, бігом!

Назва: Mad Unicorn
Жанр: драма
Кількість серій: 7
Дати виходу: 2025

Неймовірно драйвовий серіал, заснований на реальних подіях, що оповідає історію першого в Таїланді стартапа-однорога (себто вартістю більше мільярда). Вау, просто вау, яскравий приклад того, чому я так активно копирсаюся в лакорнах та власне існування цієї теми на форумі взагалі.

Назва: Tomorrow and I
Жанр: наукова фантастика, жахи, драма (попередження: суїцид, секс з неповнолітніми, наркотики, зґвалтування, цькування й купа всякого, на що треба виставляти рейтинг)
Кількість серій: 4

Чотири різні історії про уявне майбутнє з проблемами сьогодення, дякую, Таїланд, ви шарите, що людство не вчиться ніц. Зауважу, що серіал знятий зовсім не видовищно й не розжовуватиме вам сюжет, тож якщо й порівнювати, то не з Чорним дзеркалом, а з першим сезоном The Outer Limits 60х. В мене є ще підозра, що друга серія надихалася одним кліпом, популярним (у вузьких колах, кек) ще в моєму підлітковому віці, але то не точно. Заради сюжету раджу подивитися, коротше.

Назва: Your Name Engraved Herein (Тайвань)
Жанр: драма
Кількість серій: повнометражний фільм
Дати виходу: 2020

Якби герої Nagisa no Shindobaddo були доросліше чи виросли за інших умов, вийшло б це.

Назва: Reverse 4 You
Жанр: романтика, фентезі, містика (попередження: насильство)
Кількість серій: 8 (є альтернативне продовження з іншими героями - Reverse with Me)

Аж кортить написати щось на кшталт "типовий БЛ, але про дівчат", бо це передає суть. Перші 5 серій - непоганий ромком, далі вилазить драма-драма та всякі дивні речі, але загалом от просто щось простеньке, щоб мозок не напружувать, але не жахливе ніц. Фор - ❤️

За посиланням - трейлер й повний серіал з ансабом.

Назва: Tunnel
Жанр: детектив, драма, наукова фантастика (попередження: насильство, суїцид, загалом серіал не графічний, попри сюжет)
Кількість серій: 16

Це тайський римейк (є ще купа інших) однойменного корейського серіалу. Серія вбивств молодих дівчат без жодних вказівок на вбивцю приводить молодого детектива до тунелю, через який він незрозумілим чином подорожує на 30 років в майбутнє (2018й рік, хороший був). Можливо, якщо йому все ж вдасться знайти злочинця, він зможе повернутися?
Повільний (16 годин, шістнадцять!), але вельми приємний серіал, мені дуже сподобалися головні герої й загалом освіжає, що тайці не прилизують все до невпізнанності, актори просто стараються й це приємно бачити. Так, дешево знято й подекуди є діри в логіці, але я на таких штуках морально відпочиваю, до того ж там не всі 16 годин про одне й те саме розслідування, накрутили багацько.

Через назву та римейки з трейлерами біда.

Назва: The Stranded
Жанр: містика, драма (про містику можна посперечатися, але лише коли додивитесь останню серію)
Кількість серій: 7

Це такий собі тайський аналог скандинавської хтоні про підлітків, повільний та навіть без тої містики непоганий, але проблема власне в тому, що сюжет закрутили мінімум на два сезони, а зняли один, себто закінчення не буде, що ж там таке трапилось ніхто не зна й це от страшенно прикро, тому радити не можу.

Назва: Hunger
Жанр: драма, трилер
Дати виходу: 2023

Трейлер чудово передає, це лише спочатку майже казкова історія про просту дівчину, що смажить локшину в забігайлівці, й відомого на весь Таїланд шеф-кухаря, який воліє її навчати. Це історія про дівчину, яка хотіла бути особливою. Історія про їжу, голод, владу та перформанс. Шикарне та дуже ефектно зняте кіно, яке робить багато цікавих речей та грає на контрасті між різними верствами населення й тим, що вони їдять, чого прагнуть й на що готові піти.

Назва: RedLife
Жанр: романтика, драма (попередження: насильство, суїцид, наркотики, проституція)

Злидні та відчай, відчай та злидні. Це фільм не про сюжет, але сюжет про безвихідь.

Назва: In Youth We Trust
Жанр: драма, кримінал (попередження: насильство (в т.ч. сексуальне), суїцид, наркотики, зґвалтування й загалом фільм посередньо-графічний, але показує справді страшну реальність)

Якщо раптом попереднє кіно вам недостатньо драма. Приберіть від моніторів дітей, вагітних та хто там ще може отримати важку емоційну травму від кіно про тюрму, зважаючи на попередження й вітаю, в мене для вас лише два слова: буде боляче.

Назва: Oh No! Here Comes Trouble (Тайвань)
Жанр: містика, комедія, драма (попередження: насильство, суїцид, кров, тортури, всяке інше, пов'язане з наглою смертю)
Кількість серій: 12

Чудові, концентровані вайби аніме 90х (всякі містичні напівсерйозні серіали, що суміщають драму та комедію), або ж історія про ГГ, який трошки довбень й несподівано має розбиратися з навалою всякої потойбічної хтоні, від чого він не в захваті ніц. Можна чудово морально відпочити, але зважайте, що серйозні теми (особливо втрата) тут теж будуть. Нагадуйте мені про існування цього серіалу, коли я починаю нить, що "зараз так не знімають", бо іноді все ж знімають.

Назва: Blackout (офіційно англійською)
Жанр: детектив, трилер (попередження: насильство, спроба зґвалтування, наркотики (не графічні, але та)
Кількість серій: 8 (міні-серіал, менше 3 годин всі серії)
Дати виходу: 2021

Фай приходить до тями, вона зовсім не пам'ятає, що робила, лише як вона з друзями пішли в нічний клуб святкувати її День народження й... нічого. Міу? Ей? Біллі? (хто не в темі, це все імена)
Біллі лежить на підлозі та стікає кров'ю, навколо, крім наших чотирьох героїв, немає нікого, хто б міг допомогти, телефони в них забрали на вході до клубу й сам цей дивний клуб... наче психоделічний лабіринт або химерна квест-кімната. Хто поранив Біллі та де ж вихід?
Психоделічно-психологічний трилер в химерній квест-кімнаті, який зняла група студентів на телефон, серйозно. Попри копійчаний бюджет (чи завдяки, я не втомлююсь повторювати, що купу крутих історій знімають саме так) дуже цікава ідея з не менш цікавим виконанням та оформленням. Приготуйтеся звертати увагу на найменші деталі, до незвичного формату та надто темного освітлення, ну чи радше відсутності освітлення, оце мені найбільше боліло й тим, хто хоче чогось оригінального чи\та підтримати файне інді та його творців посилання нижче, дуже раджу. Скоріш за все ви нічого подібного ще не бачили.

Трейлер та всі серії з ансабом на офіційному каналі студії, посилання нижче одразу на плейліст. Клуб до речі реальний, там на каналі є й про зйомки теж.

Назва: The Paradise of Thorns
Жанр: буденність, драма, ЛГБТІК+ (попередження: насильство, спроба зґвалтування)
Кількість серій:
повнометражний фільм
Дати виходу
: 2024

Драму замовляли? Нє? А тайці прийшли нагадати, що вони виправдовують мою підписку на Нетфлікс й просили потримати їх том ям, бо та, драма. Також варто зауважити, що про буденність то для тайських реалій, хоча сюжет це принципово не змінює.
Отже це історія про кохання, шлюб, права та майно. Й позаяк в Таїланді не визнають одностатеві шлюби, її хочеться однією примусовою двогодинною ілюстрацією до кожного прайду транслювати, я серйозно багацько разів ставив фільм на паузу, щоб внутрішньо поволати, так це до болю актуально. Але це історія не лише про це, це фільм про родинні стосунки загалом й там теж багато дуже актуального та болючого. Коротше якщо вам раптом не сумно, тайці готові цьому зарадити.

Назва: Copycat Killer (Тайвань)
Жанр: трилер, детектив, драма (попередження: насильство (в т.ч. сексуальне), суїцид, наркотики, зґвалтування, тортури й таке інше)
Кількість серій:
10
Дати виходу
: 2023

Несподівано серіал з Тайваню по японському роману, такі справи. Детектив про серійних вбивць з купою твістів, але на мій смак більшість сюжету передбачувана (я прискіпливий, вирахував ГЗ щось в... 2й серії? Може в першій, забувсі). Дивитись можна й він краще за переважну більшість, раптом що.

Назва: The Resurrected (Тайвань)
Жанр: трилер, драма, містика (попередження: насильство (в т.ч. сексуальне), суїцид, наркотики, зґвалтування, тортури й таке інше, серіал досить графічний та жорстокий)
Кількість серій: 9

Чи любите ви сюжети про страшну помсту? А якщо там ще купа сюжетних твістів? А якщо я додам, що це все дивишся так, наче його в свої найкращі роки написав Харлан Кобен (до того, як ті самі сюжетні ходи стали очевидними та почали дратувати)? Це воно, шановні! Починається, як дешева містика, але розкривається та закручується так, що аж дух захоплює. Та, йому під кінець не стає реалізму (це містика, окей? Насправді просто дійсно так закрутили, що трохи занадто, але дивитись цікаво, добре знято й тримає в напрузі), та й загалом закінчення там таке, що не зняти другий сезон було б злочином, але зняти ще купу серій - теж злочином. Не вистачило буквально ще хвилин 15-20, щоб розставити крапки над "ї". Але повторююсь, це прям дуже круто. Буде спойлером, але американці часто намагаються щось таке зняти (наприклад теж ніц не завершений Yellowjackets схожий), але в азіатів виходить набагато, набагато краще. Дуже рекомендую.

Назва: Had I Not Seen the Sun (Тайвань)
Жанр: трилер, драма, психологія, романтика (ага), містика (я хз, я просто хз) (попередження: насильство (в т.ч. сексуальне), суїцид, наркотики, зґвалтування, все мінімально графічне, але та)
Кількість серій: 10 (перша частина, от-от вийде друга, але я її дивитись не буду)

Сюжет абсолютно очевидний з першої ж серії увесь, тому дивитись цю бню я не рекомендую, не раджу й не питайте, чому та як я подужав весь перший сезон, сценаристів таких штук треба катувати окремо. Зате мммм, романтичні стосунки з серійним вбивцею (ви ж розумієте, що весь серіал це його redemption ark?), всіх має бути шкода, уууу, страшне робиться. Коротше вище є купа прикладів нормальних медіа на схожу тему, без зайвого пафосу (а то й взагалі без пафосу) й дійсно змістовних, а про це я написав од відчаю, тре ж десь поволати.

Назва: The Red Line
Жанр: трилер, драма, кримінал (попередження: насильство, наркотики, тортури, секс)
Дати виходу: 2026

Та-та, черговий фільм про шахраїв та шахрайство, але ж це не романтизована чи майже стерильно чиста драма, як в японців чи американців, це реалістичний (й очевидно заснований на реальних подіях) фільм, який нарешті додає темі реалізму. Також це кіно про відчай та ненависть, що цілком логічно й реалістично. Фільм не ідеальний й в сюжеті є діри, але та, тайці не соромляться показувати безвихідь та бруд, за це й люблю. Якщо шо має спільні елементи з Тайванським The Resurrected (вище), але радше саме про організацію, а не загалом.

Назад
Сверху