Кино Kura no naka

Количество серий \ томов
повнометражний
Жанр
драма
Год(ы) выхода
1981
Режиссёр
Takabayashi Youichi
Первоисточник
однойменний роман Yokomizo Seishi, за повним переліком рецензій на екранізації романів цього автора сюди
Предупреждения
жорстокість, насильство, суїцид, еротика та інцест
Альтернативное название
In the Cellar
Сюжет: дивний хлопець приносить письменнику манускрипт, в якому змішалися реальність та вигадка, змішались настільки, що письменник (та й глядач) вже не можуть зрозуміти, що сталося насправді. Та тут описані події з життя письменника, так само як і події з життя хлопця, хлопця, який описує, як жив зі своєю хворою сестрою в ізольованій прибудові, історія про хворобу, смерть, життя та кохання, історія про біль, кров та одержимість. Та що з цього - справжнє?

трейлер? Що таке трейлер? Я нижче поясню, до чого тут ця пісня

Вердикт: одразу зауважую, що цей фільм не схожий на інші екранізації романів Йокомізо Сейші, це щось між артхаусом та чуттєвою еротикою про любов до смерті. Наголос на чуттєвості та смерті, а не еротиці. Я б не радив дивитися це кіно тим, хто не дуже добре знайомий з японською культурою та погано знається на кінематографі, якщо все ж ризикнете - вітаю, для мене це було справжньою знахідкою. Фільм-головоломка, фільм-враження, фільм-трагедія. Якщо ви все ще тут - рекомендую.
А тепер до того, чому тут замість трейлеру пісня. Я ще коли шукав цей фільм та прочитав опис (аж одне речення й те не дуже описує фільм, направду) подумав, що або його дивилися BUCK-TICK\Юкі Каорі, або ж він чудово впишеться на мою ментальну полицю одного специфічного сюжету. Зрештою я звісно ж не маю жодного підтвердження чи спростування цій теорії, але Юкі Каорі малювала однойменний (з піснею Die у виконанні BUCK-TICK) ваншот, надихаючись піснею, й ніхто не знає, чи дивилася\читала вона Kura no naka, але ці історії дуже, дуже схожі. А все не під спойлерами бо в темі всіх трьох цих медіа приблизно ніхто, тож най буде. Рекомендую всі три, раптом шо, най буде ще хтось в темі.

Назад
Сверху