Аниме Karigurashi no Arrietty

• Автор темы Автор темы Lilit
  • Дата начала Дата начала
Количество серий \ томов
повнометражний
Жанр
містика
Год(ы) выхода
2010
Студия
Studio Ghibli
Первоисточник
казка Мері Нортон "Позичайки"
Альтернативное название
The Borrower Arrietty
The Secret World of Arrietty
Сюжет: Шьо, хлопчик з хворим серцем, в якого скоро складна операція, переїздить у віддалений будинок, де виросла його мати й зараз живе тітка. Мама розповідала йому, що дитиною зустрічала тут маленьких людей й мабуть це в них якась сімейна здібність, бо одразу по приїзду Шьо мимохідь бачить Арієтті. Але є серйозна проблема - для "маленьких" людей бути побаченими "великими" людьми - загроза та небезпека.

Вердикт: наспівує Ме-мо-ру. Ме-мо-ру! продовжує наспівувати й раптом що це опенінг Tongari Boushi no Memole, якщо ви не зрозуміли, до чого це, мої співчуття.
Ой-вей, я не був поціновувачем старих робіт студії, але нові це просто журбинка. В мене немає нарікань до візуалу, вони намагалися, але саундтрек з ламаною японською й відсутність сюжету... нє. Традиція брати окремі епізоди з якоїсь історії та переробляти їх в спробах розчулити глядачів для них не новина, але тут це все настільки незграбне, непослідовне й беззмістовне, що я лише заради мальовки якось подужав до кінця й ще більше розчарувався.
Серйозно, подивіться ліпше Мемоль, там ті ж самі тропи хоч використані як слід, а в героїв є логіка та мотивація.

Назад
Сверху