Аниме High School Mystery: Gakuen Nanafushigi

Количество серий \ томов
41 TV
Жанр
жахи, містика
Год(ы) выхода
1991-1992
Студия
Studio Comet
Предупреждения
жорстокість, насильство, жорстоке поводження з тваринами (досить графічне), суїцид й загалом попри простецьку мальовку й мінімальний акцент на кров та інші подробиці, якщо ніхто не помер, нікого не вбив, не знайшли труп чи коротше якщо хоч одна серія не про смерть, то ви дивитесь якесь інше аніме. Ці дівчата бачили більше трупів, ніж суконь, ріл.
Альтернативное название
High School Mystery: School of Seven Mysteries
Сюжет: перший рік старшої школи, однокласниця Мізуки вчиняє самогубство й звинувачує в своїй смерті знущання з боку "М", допоки всі гадають, що це означає й доходять висновку, що це перша літера імені та\або прізвища, Мізукі бачить моторошні речі раніше, ніж їх помічають інші.
Згодом виявляється, що в нашої героїні здібність бачити привидів та духів, а через незнання вона ще й регулярно їх притягує, на щастя її вірні (до першого привида) подруги та семпай (вперше я зрозумів всі жарти про семпаїв, неймовірна дівчина, шипперю її з Мізукі невпинно), яка й сама вчиться поратись з потойбічним, готові допомогти дівчині. Бо ця школа зібрала всю хтонь Японії й мала тричі закритися й викликати демографічну кризу суто через рівень смертності всього, що потрапляє на її територію.

Вердикт: оце прям дуже хороше, спочатку історії не мають завершення, але десь з 8 серії все так набирає оберти що ух. Також приємний формат серія = історія майже без виключень й загалом дуже файна містика. Направду досі не вірю в те, що вона вийшла на початку 90х, бо надто моцні вайби 80х, зверху ще те, що вони малювали багацько речей, які в 90х вже були занадто. Занадто відверті, занадто реалістичні, просто занадто. Ще й манґи нема, щоб хоч якось пов'язати з більш раннім періодом в історії аніме. Але в будь-якому разі чудовий жахастик, трошки потоковий, дуже бюджетний (там направду три треки ОСТу, за 41 серію я вже хтів звук вимикати, так набридло), але креативний. Ще мабуть зауважу, що ансаб є лише на перші кілька серій, що там ще по перекладу не знаю, бо як завше дивився в РАВ, може якось хтось зверне увагу на цей серіал.
Від себе додам, що на деяких серіях мене не полишало відчуття, що цей серіал дивилися автори Corpse Party, особливо другої та ранобе Akuryo\Ghost Hunt. Зробили по-своєму, але співпадіння цікаві. Цей серіал надто мейнстрімно-стриманий для порівняння з Corpse Party й набагато простіший та менш витончено-продуманий, ніж Akuryo, але на полицю з улюбленими жахастиками поставлю й якось передивлюся.

Назад
Сверху