Аниме Heisei Tanuki Gassen Ponpoko

Количество серий \ томов
повнометражний фільм
Жанр
комедія, драма, фентезі
Год(ы) выхода
1994
Студия
Studio Ghibli
Предупреждения
жорстоке поводження з тваринами
Альтернативное название
Pom Poko
Сюжет: два "клани" танукі починають двобій за територію, бо їм замало місця в лісі, тоді як одна стара пані (теж танукі) зрештою нагадує їм, що це не місця не вистачає, це ліс винищують. Й вони об'єднують заради спільної мети - вигнати людей, які планують забудову на мільйон мешканців замість порослих лісом пагорбів.

Вердикт: заради мого власного ментального здоров'я я називаю єнотів японських танукі, бо це прийнятна назва й вони надто відрізняються від єнотоподібних собак, що мешкають в Україні й є інвазивним видом
Одразу зазначу, що хоча переважна більшість робіт студії дуже японські, це мабуть одна з найбільш японських в сенсі культурних особливостей й посилань. Тож так, переважну більшість я вловив, це допомогло розумінню, ще допомогло те, що я передивився достатньо старого аніме, щоб ще пам'ятати заклики берегти екологію. Хоча як на мене це історія не лише про екологію, це історія про прийняття змін, навіть жахливих, невідворотних змін, єдина альтернатива яким - смерть.
Не можу сказати, що рекомендую цю повнометражку, особливо тим, хто погано знається на історії та культурі Японії, а також що вона досить непослідовна в сенсі швидкості та змістовності оповіді, перша частина дуже повільна, але для мене тут забагато того, за що я власне й люблю старе аніме, тож поціновувачам би радив.

смотрел смотрел, офигенное аниме. Очень хорошая рисовка, прикольный сюжет и много много интересной и познавательной инфы. Любому фану иппонской анимации и самой иппонии очень понравится...

Назад
Сверху