Кино Akuma no temari-uta (1961)

Количество серий \ томов
повнометражний
Жанр
детектив
Год(ы) выхода
1961
Режиссёр
Watanabe Kunio
Первоисточник
однойменний роман Yokomizo Seishi
Предупреждения
жорстокість, насильство, суїцид
Альтернативное название
Devil's Nursery Rhyme
The Devil's Ballad
Сюжет: молода талановита співачка Ізумі Сумако разом зі своїм водієм їхала додому після запису пісні, яку вона чомусь пам'ятає, але не знає звідки. Обоє помирають за невизначених обставин саме в той час, як пісня звучить по радіо. Наступного дня в маленьке містечко, де жила Сумако, приїздить детектив Кіндаічі Коске, який звісно ж одразу береться до справи.

відео? Ніц нема. Не переплутайте з екранізаціями 1977го і 2009го років!

Вердикт: молодий Такакура Кен - ось вона, сила старого медіа! Також серйозно-пафосний "Коске. Кіндаічі Коске" це щось нове. Я навіть здивований, що цей фільм вдалося знайти, ще й в чудовій якості, але сабів нема (є японські), попереджаю. Також я двічі написав "пісня", бо "temari-uta" це не балада і не колискова, це ритмічна ігрова пісня, яку співали, підкидаючи темарі. Що таке темарі знає гугл, в мене ліміт на пояснення.
Фільм трошки сумбурний, але несподівано динамічний, мені навіть подекуди було важкувато продиратися крізь розмови скоромовками. І багато співу, від ніжно-щемливої temari-uta до "п'яниця у ванній". Дуже непоганий, але знову рекомендуватиму виключно любителям старого кіно, які знають японську.
Наразі це - найдавніша екранізація, яку зміг знайти (є аж 1947го року фільми, але... десь не в доступі). Нагадую, що за інформацією і посиланнями треба сюди: Inugamike no ichizoku (1976)

Последнее редактирование:
Назад
Сверху