Аниме The Hakkenden (OVA)

• Автор темы Автор темы Lilit
  • Дата начала Дата начала
Количество серий \ томов
13 OVA
Жанр
історичний, містика, бойовик
Год(ы) выхода
1990-1995
Студия
AIC, Artmic, Artland
Первоисточник
роман Kyokutei Bakin
Предупреждения
жорстокість, насильство, жорстоке поводження з дітьми та тваринами, купа еротики й досить очевидні, хоч і не графічні натяки на зґвалтування\сексуальне насильство (в т.ч. з дітьми та тваринами), самогубства. Загалом вийшло дуже жорстоко та криваво.
Альтернативное название
Legend of the Dog Warriors
Сюжет: якщо ви не знаєте легенду про те, як з'явилися шовкопряди, то я вам її не розповім, мені ліньки. Але та, початок цієї історії досить схожий.
Тож коли клану загрожує знищення, бо противники вирішили вдатися до чорної магії, а остання спроба атаки обертається поразкою, голова клану в розпачі розмовляє зі своїм собакою, якому обіцяє "дещо", якщо він принесе голову ворожого клану. Й все б нічого, але собака виконує прохання, всі живуть щасливо та задоволено, аж допоки собака не починає вимагати свою плату - щоб дочка голови клана стала його дружиною. Так віддана слову дівчина опиняється в печері з собакою, а потім - вагітніє вісьмома щенятами.

замилене черговим ШІ, але мені начхать

Вердикт: це я більше-менш послідовно-хронологічно описав першу серію-півтори. Насправді суто візуально дивитись приємно, хоча було там кілька серій, де навіть я протер оченята від вигляду мальовки, але перша частина (6 перших серій) виглядає дійсно дуже цікаво. Друга всьо, взагалі всьо. Але проблема тут в тому, що весь сюжет перемішали та розмазали так, що взагалі не зрозуміло, про кого мова, хто всі ці люди, куди вони біжать, чому щось роблять, який стосунок мають до сюжету й чому сюжет стрибає на 10-20-30-40 років туди-сюди постійно. Себто виглядає це все непогано, хоч і не дотягує ні до кривавої біомаси, ні до "вау, гарна бойовка", але сюжет наче кожна окрема ОВАшка це екранізація п'яти глав з п'яти різних книжок.

Назад
Сверху