Аниме Mahoutsukai Sally (TV 1)

Количество серий \ томов
109 TV
Жанр
повсякденність, містика, mahou shoujo (хоча на той час магічних дівчат в аніме ще не існувало, ви тільки уявіть собі!)
Год(ы) выхода
1966-1968
Студия
Toei Animation
Первоисточник
однойменна манга Mitsuteru Yokoyama
Предупреждения
жорстокість, насильство, жорстоке поводження з тваринами і дітьми, суїцид, вибухи, гумор рівня Тома і Джері
Альтернативное название
Sally the Witch
Magical Witch Sally
Сюжет: принцеса магічного королівства Саллі не хоче вчитися магії і тікає в світ людей, бо там їй набагато цікавіше. За нею посилають її молодшого брата Кабу, якому теж сподобався світ людей. Король з королевою подивилися на своїх дітей, посварили їх, але потім махнули рукою і лишили так. Най тішаться, поки малі.
Але Саллі і Кабу дуже мало знають про людей і звикли більшість проблем (і не лише проблем) вирішувати за допомогою магії.

аніме було чорно-білим перші 17 серій, але най буде саме цей опенінг

Вердикт: отже, перше аніме про магічну дівчинку (саме аніме, перша манга була інша). Ну... в мене схоже враження було від Urusei Yatsura - я розумію вплив, прорив в жанрі, історичну цінність і все таке інше, але святі пудинги, яке ж воно нудне і бісяче, це жесть!
Почну спочатку: перші 10 серій це гумор рівня Тома і Джері (невеличка історична довідка: перший епізод вийшов в 1940му і це тоді був прорив) і насправді це перше ну дуууже очевидне запозичення з американських мультиків (і навіть не Дісней, кек), яке я бачив в аніме.
Далі несподівано в нас серія, де (це спойлер, але цю, як і інші 90+ серій сабжу ніхто не перекладав) хтось потрапляє під машину через Саллі і в неї, мгм, велика морально-етична дилема: врятувати людину, чи втратити магію. І я такий "ооооо, ну тепер ясно, звідки насправді пішла Мінкі Момо!". Але ні, подібних серйозних серій було штук 7-8 і на фоні простенького сюжету, дуууже дивної логіки і здебільшого сильно застарілих поглядів на... приблизно все вони губилися. Але от після цієї серіїї і десь до 60ї-70ї було навіть непогано. А далі всьо, можна одразу дивитись останню серію і іронізувати, що Саллі поїхала в свою магічну країну на кареті, щоб потім Момо повернулася туди в труні.
Другий сезон я точно пас, я цей ледве додивився, але було цікаво потицяти паличкою в історію, та й тепер інші тайтли в жанрі буде цікавіше сприймати, наприклад Fushigi na Melmo тепер здається дуже, дуже крутим серіалом.

Назад
Сверху