- Альтернативное название
- Sanpei the Kappa
Сюжет: Санпей любить бити байдики і ходити в школу лише заради обіду, товаришує з танукі на ім'я Куромаро і іноді слухається свого дідуся. А більше за все Санпей хоче побачити маму, яка працює в Токіо і від якої дуже давно не було жодної звістки, тому коли в школі пропонують подорож в Токіо найкращому плавцеві, Санпей пристає до тренувань і... тоне.
Вердикт: якщо вірити біографії дружини Мізукі Шигеру, він надихався власними спогадами з дитинства і вирішив, що було б кумедно, що хлопчик схожий на каппа, а каппа - не хлопчика. Йокай - "спеціалізація" автора, одна з кількох, а ще він зображує їх дуже живими: добрими, злими, підступними, примхливими, справжніми; так само, як і людей. Хоча подекуди в мене враження, що в ньому постійно бореться бажання зробити щось наївно-магічне і щось цинічно-жорстоке, зазвичайредактор перше переважує, але так, що казка стикається з реальністю і продовжується.
режим захоплення мангакою приглушено, але не вимкнено
Фільм варто подивитися, якщо хочеться краси і ностальгії за дитинством з його вірою в дива. Особисто для мене це не схоже Ghibli, це - краще, трошки нагадує більш старі роботи Міядзакі Хаяо, але це екранізація манги 68го року, тому... та, це Міядзакі нагадує Мізукі, а не навпаки.
Вердикт: якщо вірити біографії дружини Мізукі Шигеру, він надихався власними спогадами з дитинства і вирішив, що було б кумедно, що хлопчик схожий на каппа, а каппа - не хлопчика. Йокай - "спеціалізація" автора, одна з кількох, а ще він зображує їх дуже живими: добрими, злими, підступними, примхливими, справжніми; так само, як і людей. Хоча подекуди в мене враження, що в ньому постійно бореться бажання зробити щось наївно-магічне і щось цинічно-жорстоке, зазвичай
режим захоплення мангакою приглушено, але не вимкнено
Фільм варто подивитися, якщо хочеться краси і ностальгії за дитинством з його вірою в дива. Особисто для мене це не схоже Ghibli, це - краще, трошки нагадує більш старі роботи Міядзакі Хаяо, але це екранізація манги 68го року, тому... та, це Міядзакі нагадує Мізукі, а не навпаки.