Аниме Kappa no Sanpei

Количество серий \ томов
повнометражний
Жанр
пригодницький, містика
Год(ы) выхода
1993
Студия
Takahashi Studio
Первоисточник
однойменна манга Mizuki Shigeru
Предупреждения
жорстокість, насильство, також це Мізукі Шигеру, тому персонажі помирають іноді
Альтернативное название
Sanpei the Kappa
Сюжет: Санпей любить бити байдики і ходити в школу лише заради обіду, товаришує з танукі на ім'я Куромаро і іноді слухається свого дідуся. А більше за все Санпей хоче побачити маму, яка працює в Токіо і від якої дуже давно не було жодної звістки, тому коли в школі пропонують подорож в Токіо найкращому плавцеві, Санпей пристає до тренувань і... тоне.

Вердикт: якщо вірити біографії дружини Мізукі Шигеру, він надихався власними спогадами з дитинства і вирішив, що було б кумедно, що хлопчик схожий на каппа, а каппа - не хлопчика. Йокай - "спеціалізація" автора, одна з кількох, а ще він зображує їх дуже живими: добрими, злими, підступними, примхливими, справжніми; так само, як і людей. Хоча подекуди в мене враження, що в ньому постійно бореться бажання зробити щось наївно-магічне і щось цинічно-жорстоке, зазвичай редактор перше переважує, але так, що казка стикається з реальністю і продовжується.
режим захоплення мангакою приглушено, але не вимкнено
Фільм варто подивитися, якщо хочеться краси і ностальгії за дитинством з його вірою в дива. Особисто для мене це не схоже Ghibli, це - краще, трошки нагадує більш старі роботи Міядзакі Хаяо, але це екранізація манги 68го року, тому... та, це Міядзакі нагадує Мізукі, а не навпаки.

Назад
Сверху