Кино Jigoku (1960)

• Автор темы Автор темы Lilit
  • Дата начала Дата начала
Количество серий \ томов
повнометражний
Жанр
жахи, драма
Год(ы) выхода
1960
Режиссёр
Nakagawa Nobuo
Предупреждения
це майже ерогуро, але також це 60й рік, тому фільм сумарно не дуже графічний, але повністю відповідає назві, тож тут прям от тортури на будь-який смак, самогубства, кров, еротика, наркотики й все на світі, вас попередили
Альтернативное название
The Sinners of Hell
Сюжет: позаяк весь зміст та сюжет радше зосереджені в останніх 30 хвилинах фільму, а я ненавиджу спойлери, зроблю тако: з героями в цьому фільмі відбуваються жахливі речі, але по-перше ніхто не казав, що вони святі, а по-друге їх попереджали. Сумарно фільм на диво відповідає назві, коротше, хіба дорога до Пекла це саме такий довгенький шлях.

Вердикт: з титрів на початку фільма я прям очманів й вони мене перехайпували, бо після такого (якого? Ооооо! ТАКОГО!) чекаєш щось неймовірне, але перша година фільму... ну не зовсім нудна (хоча то є так), але така страшенно повільна й ти просто сидиш і не розумієш, нащо оце все, чому оце все, а потім оті самі останні 30 хвилин й та, все стає зрозуміло й нарешті настає оте саме "вау!", на яке я чекав цілу годину. Не можу сказати, що прям от всім би рекомендував, попри те, що фільм має статус культового (у вузьких колах, так й бачив я деякі оці ваші культові фільми, тьху), й загалом я згоден, він єдине на що схожий це, власне, (спойлер) Божественну комедію, тільки японську, бо я певен що його було знято суто щоб від душі зобразити всі рівні пекла, а так там є, на що подивитися, але це точно не для всіх й дуже під настрій.
Також несподівано (для себе) бачив римейк, який радше вбоквел\продовження, оригінал менш сюжетний й більше про картинку й тортури, римейк все ж більше про сюжет, хоча теж візуально та: Jigoku (1979)

Назад
Сверху